Huiswerkbegeleiding van Meester Michel geeft zelfvertrouwen_jongen_blij

Huiswerk maken, goed plannen, gestructureerd werken of een proefwerk slim voorbereiden.
Voor veel kinderen in het voortgezet onderwijs is dat nog best lastig.

De huiswerkbegeleiding van Meester Michel Bijles helpt jouw kind op weg!

Huiswerkbegeleiding in alle vakken van het voortgezet onderwijs in Maarssenbroek

Een omgeving die snel veilig en vertrouwd aanvoelt, is erg belangrijk om tot leren te kunnen komen. Daarom geef ik de huiswerkbegeleiding in een gezellige en huiselijke setting: aan de keukentafel in mijn huis in de wijk Fazantenkamp in Maarssenbroek.

Onderwijs op maat

Tijdens de huiswerkbegeleiding, gericht op het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs, gaan we aan de slag met het huiswerk dat door school is opgegeven. Daarbij besteden we extra aandacht aan de vakken of onderwerpen die jouw kind lastig vindt. Ook is er extra aandacht voor het leren van geplande toetsen. Uiteraard kun jij als ouder zelf ook aangeven waar de nadruk op moet worden gelegd. Vaak weet je zelf namelijk al wel waar extra aandacht nodig is. De lesstof wordt dus altijd in overleg met jou als ouder aangeboden.

Focus op zelfvertrouwen, succeservaringen en leren plannen

Tijdens de huiswerkbegeleiding leg ik (vooral) het accent op het opbouwen van zelfvertrouwen en het leren plannen. Ik doe dit door zoveel mogelijk duidelijke uitleg te geven, tips en trucs voor plannen aan te dragen en veel samen te oefenen. Zo krijgt jouw kind het vertrouwen dat hij of zij het ook zelf kan. We werken aan steeds meer succeservaringen, zowel tijdens het oefenen in de huiswerkbegeleiding en het thuis afronden van het huiswerk als het maken van de proefwerken in de eigen klas. Uiteindelijk worden op die manier de leerresultaten omgevormd tot successen en wordt leren en huiswerk maken (weer) leuk(er)!

(…en zo blijft het thuis gezellig. Je kind leert steeds beter plannen: het -belangrijkste- huiswerk is af…)

Lesmaterialen voor de huiswerkbegeleiding

Jouw zoon of dochter neemt zelf het huiswerk en het lesmateriaal dat daarbij hoort mee naar de huiswerkbegeleiding. Of je geeft als ouder bijvoorbeeld vooraf aan welke toetsen de komende weken op de planning staan, zodat we daaraan kunnen werken.

De overige lesmaterialen die ik tijdens de huiswerkbegeleiding gebruik, worden door mij verzorgd. Vanzelfsprekend zijn de materialen altijd up-to-date en sluiten ze aan op de leerbehoefte(n) en het niveau van jouw kind. Ik werk vaak met digitale materialen om extra oefeningen te kunnen aanbieden. Daarbij geef ik altijd zoveel uitleg als nodig is om jouw kind de stof echt goed te laten begrijpen.

Wat kost huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding van Meester Michel Bijles kost € 30 per les.

Andere praktische informatie over huiswerkbegeleiding

  • De les duurt een uur;
  • Huiswerkbegeleiding is in principe één keer in de week op een vaste dag op een vast tijdstip (’s middags of ’s avonds);
  • Maximaal 4 kinderen per les;
  • Aan het eind van elke maand ontvang je netjes een factuur van de gevolgde huiswerkbegeleiding;
  • Er kan tijdens de huiswerkbegeleiding, voor bijvoorbeeld de laptop of smartphone, gebruik gemaakt worden van mijn wifi-netwerk.

Neem contact op voor meer informatie en aanmelden

Heb je vragen? Bel of mail mij gerust voor meer informatie. Of maak gelijk een afspraak om met mij het een en ander af te stemmen, elkaar te leren kennen en de werkplek te zien (deze afspraak is uiteraard gratis).

Start typing and press Enter to search